Mamy nie lada gratkę dla maniaKów wspaniałej kawy i wspaniałego design-u.
Lavazza wprowadza na rynek nowe ekspresy z linii Lavazza A Modo Mio. Teraz są to ekspresy w kolorach fantazyjnych. Pięknych, żywych i bardzo pozytywnych.
LAVAZZA A MODO MIO to prosty sposób na przygotowanie w domu włoskiej kawy. System składa się z nowoczesnego ekspresu ciśnieniowego oraz kapsułek z mieszankami kawy Lavazza. Nawet początkujący znawca sztuki parzenia kawy, bez problemu przygotuje smaczną kawę.
Ekspresy Lavazza A Modo Mio są zgrabne i proste w obsłudze. Wyróżnia je ciekawy design. Do tej pory ekspresy dostępne były w kolorach: czarnym, czerwonym, białym i srebrnym. Teraz do tego grona dołączyły cztery nowe, niezwykle energetyczne i fantazyjne barwy: soczysty pomarańczowy, wiosenna zieleń, rajski błękit i cukierkowa fuksja.
Taki kolorowy element będzie ciekawie wyglądać w każdej kuchni. LAVAZZA A MODO MIO jest w Ceneo od 489 zł (dostępny w 4 sklepach). Tanio jest także w sklepie RTV Euro AGD można go mieć za 499 zł.
Ceny LAVAZZA A MODO MIO
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
http://Lava…modomio.pl
Nie ma na mapie świata bardziej magicznego napoju i tak cenionego przez miliony. Kawa to najpopularniejszy napój na zimno i na gorąco. Mieszkańcy Ziemi co roku piją ponad 400 miliardów filiżanek tego naparu. Kawa w międzynarodowym handlu zajmuje drugie miejsce, tuż za ropą naftową, a obroty handlowe przekraczają 10 miliardów USD.
Dodaje energii, rozgrzewa i poprawia nastrój. A wszystko dzięki kofeinie, która budzi nas do życia, pobudza układ nerwowy i rozszerza naczynia krwionośne. Filiżanka kawy poprawia koncentrację, przyśpiesza proces myślenia, polepsza pamięć, a nawet, jak mówią niektóre badania, ma pozytywny wpływ na samopoczucie, poprawiając humor kawoszom.
Odpowiednio zaparzona oddziałuje aż na trzy zmysły, a jej aromat zawiera około 800 różnych lotnych związków. Kawa znana jest od bardzo dawna, choć różnie ją przygotowywano i spożywano. W I 1000-leciu p.n.e. owoce kawy spożywano z dodatkiem soli i masła.
Obecna jej postać znana jest w zasadzie dopiero od około XIII w. Wówczas właśnie wynaleziono metodę preparowania i prażenia nasion po tym, jak kupcy arabscy przywieźli ziarna kawy do Jemenu, skąd wyruszyła na podbój całej Europy. Arabica jest najstarszym i najbardziej popularnym gatunkiem kawy. Uprawiana jest w Jemenie. Znawcy uważają ją za najlepszą ze wszystkich kaw. Ziarna pochodzą z Ameryki Południowej, Azji i z różnych plantacji afrykańskich. Ma podłużne, twarde, zielonkawe ziarna, dające (po wypaleniu) aromatyczny napar i do 1,7 proc. kofeiny.
Napar z kawy Arabica ma łagodny, aromatyczny, lekko kwaskowaty (ale nie kwaśny) smak, niekiedy z posmakiem czekoladowym lub korzennym. Kawę Robusta, odkryto dopiero w XIX wieku, rośnie i owocuje szybciej niż Arabica. Jest odporniejsza na warunki klimatyczne i można ją uprawiać w niższych i łatwiej dostępnych partiach gór.
Robusta lubi wilgotny i gorący klimat, rośnie w Kamerunie, Ugandzie i Wietnamie. Jej ziarna mają żółto-zieloną barwę. Są z reguły mniejsze i bardziej owalne od ziaren kawy Arabica. Zawiera więcej kofeiny (2,4 – 2,8%), ale ma ostry, gorzkawy smak i ziemisty aromat Każdy łyk kawy w kapsułach, to oderwanie się od ziemi i relaks dla naszych zmysłów. To najlepsza z kaw, która zaspokoi nawet najwybredniejsze podniebienie smakoszy tego magicznego napoju. Te gotowe kapsułki kawy zawierają jej naturalny smak i aromat, dlatego kawa w kapsułkach przewyższają jakość kaw mielonych przeciętnie paczkowanych w dużych opakowaniach.
Kawa w kapsułkach nie wietrzeje, każda kapsułka kawy jest oddzielnie otwarta i świeżo parzona z aromatem i smakiem jaki jest w kawie pakowanej w dużej torbie zaraz po otwarciu, jednak po czasie jej aromat i smak wietrzeje. Szczelne zamknięcie, próżniowo pakowane naboje zawierają wyśmienitą mieszankę zmielonej i sprasowanej kawy przygotowanej specjalnie dla nowego systemu espresso. Każda kapsułka zawiera 7,5 g kawy, dokładnie tyle, ile barista zużywa do przygotowania jednej filiżanki espresso. Wszystkie mieszanki mają niepowtarzalny smak oraz znak jakości i oryginalności. Każdy może przyrządzić espresso, które jest zawsze doskonałe i właśnie takie, jakie lubi.
Do wyboru są niepowtarzalne mieszanki kawy najwyższej jakości. Intensamente 50% Arabica i 50 % Robusta, średnio palona, wyjątkowy, harmonijny smak i aromat. Appassionatamente 100% Arabica, mocno palona, ciemna, aksamitna i niezwykle esencjonalna. Deliziosamente 100 % Arabica, średnio palona, delikatna o bogatym smaku. Divinamente 80 % Arabica i 20 % Robusta, mocno palona, wyrafinowana, doskonale pełna, z nutą czekoladową. Dolcemente Caffè Crema 100 % Arabica, średnio palona, kremowy smak włoskiej kawy. Magicamente 100 % Arabica, średnio palona, owocowa, bardzo aromatyczna, delikatnie aksamitna. Demosamente DEK 100 % Arabica, średnio palona, łagodna i aromatyczna kawa bezkofeinowa.
Czytaj wiecej: http://www….05857.html