REKLAMA TOP.agd
wtorek, 5 listopada 2013, Maciej

Uwaga: tych błędów nie chcesz popełnić w kuchni

Fotolia Ryan Jorgensen
Fot. Ryan Jorgensen, Fotolia

0 odpowiedzi na “Fotolia Ryan Jorgensen”

  1. Sylwia pisze:

    Bardzo przydatne porady 😉

  2. DanBK pisze:

    Zróbmy test pomidorowy. Jeden pomidor w lodówce a drugi obok poza lodówką w kontrolowanej temperaturze pokojowej 20 stopni Celsjusza… Kolejny aspekt trzymanie warzyw i owoców poza lodówką to te najzwyklejsze muszki owocówki.

    • Maciej pisze:

      Niedawno robiłem taki test 😉 Cały czas myślałem, że lodówka bardziej służy np. pomidorom, ale przekonałem się, że to nie jest prawda. Dodam, że w znacznym stopniu zależy to od pomidorów – testowałem na warzywach, które kupiłem w warzywniaku: miały odpowiedni kolor, smak i zapach. Można je uznać za prawdziwe – znacznie lepiej zniosły wiklinowy koszyk. Tych z supermarketów nic nie jest w stanie zniszczyć, ale to chyba słaba rekomendacja 😉

  3. Miśka pisze:

    Z tym kurczakiem, to ciekawa sprawa…

  4. emilwiadrzany pisze:

    Co do herbaty z cytryna
    Herbata z cytryna nie szkodzi w żaden sposób jeśli dodamy cytrynę po zaparzeniu się herbaty, gdyż cytrynian glinu który może powstać w herbacie, powstaje tylko i wyłącznie przy kontakcie cytryny z liśćmi herbaty.
    Używajcie do herbaty tyle cytryny ile chcecie ale dopiero po wyciągnięciu torebki lub usunięciu zaparzacza jeśli z takowego korzystacie.


reklamaml