reklamaml
Copyright © agdManiaK wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wyrażamy zgody na kopiowanie całości lub fragmentów treści. |
Największa sieć blogów Nowych Technologii techManiaK.PL CATALIST s.c., ul. Krowoderskich Zuchów 17/12, 31-271 Kraków 459 queries. 0,116, 0.116 (0,116) (14807878.5, D3dgg6hDh43) |
Krups ma najgorszy możliwy sposób spieniania mleka! Omijać z daleka te wkładane rurki!!
Bez przesady, akurat mógłbym się przyczepić to kilku innych kwestii tej marce, ale akurat większość problemów z systemem spieniania jest z winy użytkowników, którzy nie czyszczą go regularnie, nie płuczą ręcznie wężyka (tak to wada, inne firmy płuczą wężyk same), nie ogarniają, że wężyk trzeba wstawić dziurką do góry. Do tego warto raz do roku lub co 1000 kaw mlecznych wymienić uszczelkę spieniacza (parę złotych za 10 uszczelek). I to tyle – trzeba dbać i działa dobrze, mam sporo doświadczeń z Krupsami i WMF (praktycznie ten sam system spieniania).
Bardzo dużo wszelkiej maści informacji, ważniejszych i mniej, ale najważniejszych brak. Mianowicie jak drobno mielą te szwajcarskie młynki oraz ile g kawy wchodzi na espresso? I czy można tę gramaturę zwiększyć jak gdzieniegdzie u konkurencji?
No to pokaż kolego firmę, która podaje w specyfikacji lub opisie frakcję mielenia na danym poziomie.
Gramatury kawy od ilu do ilu mieści jednostka zaparzająca też prawie żaden producent nie podaje, głównie Jura, bo ma czym się chwalić w lepszych modelach 5-16 g, a reszta marek to zazwyczaj max. 10-12 g i tyle też mają Krupsy.
Ja naprawdę nie jestem od poprawiania opisów producentów.
Zamaist poprawiać, pogadaj z nimi, niech ci dadzą do testów to będziesz wszystko wiedział. O wiele więcej niż z opisów producenckich można się dowiedzieć od testujących sprzęt youtuberów.
Gdyby producenci dawali ekspresy na testy, to miałbyś co 2 tygodnie test kolejnego modelu na naszym blogu… Nadal nie wiem jak niby przetestowanie w domu ekspresu, miałoby przełożyć się na znajomość frakcji mielenia na każdym poziomie, jedynie można by sprawdzić pojemność jednostki zaparzającej, choć i tak nie do końca precyzyjnie. Na YT też nie masz większości ekspresów w testach, a jedynie proste prezentacje produktowe, poza tym, jaki problem, żeby ktoś kogo interesują takie szczegóły, sam poszukał tego typu informacji? To i tak informacje, którymi 99% kupujących nie jest zainteresowanych. Jeszcze nie zdarzyło się, żebyś w swoim marnym komentarzu do czegoś się nie przyczepił – jak tak bardzo Tobie nie pasuje sposób w jaki piszemy o ekspresach, może przestać tu zaglądać?