REKLAMA TOP.agd
środa, 17 lipca 2024, Szymon Marcjanek

Dwa znakomite ekspresy w promocyjnych cenach + 300 zł na kolejny zakup!

1
fot. RTV Euro AGD

0 odpowiedzi na “1”

  1. Elżbieta pisze:

    Jaka jest różnica między tym modelem, a Eletta Explore ECAM450.65 ?

    • Antoni pisze:

      55 to także starszy model ekspresu, ma mniej napojów, co ważne NIE MA coldbrew. Ta występuje w wersji z 2023 czyli od 65. Nie wiem czemu oszukujcie klientów.

      • Krzysztof Kulikowski pisze:

        My niczego nie sprzedajemy, więc jak niby mamy oszukiwać klientów?
        .55 nawet nie ma na stronie DeLonghi, żeby porównać dokładne opisy, informacje co ten model ma są sprzeczne i też w pierwszych opisach brałem pod uwagę najbardziej logiczny układ, że tylko .65, .67 i .86, ale jeden z naszych czytelników podlinkował info, z zagranicznych stron DeLognhi, według, których ten model ma jednak cold brew, a nie tylko cold. Infolinia DeLonghi raz mówi jedno, a innym co innego.

    • MK pisze:

      65 można dodatkowo sterować za pomocą aplikacji na telefon

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Różnica to ilość napoi – przy .55 podają ponad 40, a przy .65 ponad 50. .55 nie ma też cold brew, tylko cold coffe, a do tego wyższy model ma WiFi i zdalne sterowanie.

  2. Roni Bydlak pisze:

    Co to znaczy „obniżona temperatura zaparzania”? Parzy normalnie a potem schładza, czy próbuje coś zaparzyć wodą o temperaturze ca 40 st?

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Na zachodnich stronach opisują to tak, że kawy opisane jako ,,cold brew” zaparzane są w temperaturze 38-40 stopni i tam określają to jako ,,temperaturę pokojową” – współczuję jak ktoś ma tyle w pokoju, ale fakt, że to najbliższe parametry prawdziwego cold brew poniżej Jury Z10, więc i tak jest super.
      Kawy oznaczone jako ,,cold” to temperatura 75-80 stopni i to sobie określiłem jako „obniżona temperatura zaparzania”, oczywiście względem 95-96 stopni normalnej kawy.


reklamaml