reklamaml
Copyright © agdManiaK wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wyrażamy zgody na kopiowanie całości lub fragmentów treści. |
Największa sieć blogów Nowych Technologii techManiaK.PL CATALIST s.c., ul. Krowoderskich Zuchów 17/12, 31-271 Kraków 365 queries. 0,122, 0.121 (0,122) (218349316, D3dgg6hDh43) |
Dlaczego w zestawieniu dot parowarów pojawiły się kombiwary!? Przecież to dwa różne urządzenia. W kombiwarach potrawa ogrzewana jest przez lampę halogenową lub grzałkę i do tego jest ruch powietrza z wentylatora. Pieczenie, smażenie to jest to po co kombiwar został wykonany. Czy autor wogóle widział te urządzenia na żywo? Reszta porównań wyciągnięta bardzo powierzchownie gdzie istotne różnice są nieopisane.
Np. największą zaletą parowara Morphy jest to że każdą celę (pojemnik) można parować niezależnie co pozwala tak zaprogramować parowanie aby gotowa potrawa była gotowa z gotowością najdłużej parowanego składnika. Np mięso na 1h, ryż na 20min. Parowar włączamy i ustawiamy mięso na 1h to ryż włączy się dopiero po 40min żeby było gotowe razem z mięsem. I to jest też odpowiedz dlaczego Morphy jest taki drogi. W parowarach z pojemnikami jeden na drugi taka operacja nie jest możłiwa i tych czasów trzeba pilnować.
Kombiwary pojawiły się w ramach alternatywy – to ciekawe urządzenia i warto o nich pamiętać przed podjęciem decyzji o zakupie urządzenia. Uwaga na temat możliwości sprzętu Morphy jest słuszna, ale pokazano to na filmie, który dołączono do tekstu. Nie przeczę, że urządzenie nie zasługuje na uwagę, ale nie jest to produkt na kieszeń każdego użytkownika.