Piekarnik pozwalający przechowywać przygotowane posiłki do 7 dni z zachowaniem ich aromatu i smaku, wyposażony w niskotemperaturowy system gotowania? Tak, poznajcie Hoover H-KEEPHEAT 700.
Dzięki technologii Exever piekarnik Hoover H-KEEPHEAT 700 pozwala przechowywać przygotowane posiłki aż do 7 dni z zachowaniem ich aromatu, smaku i właściwości odżywczych. Ponadto H-KEEPHEAT został wyposażony w niskotemperaturowy system gotowania stosowany w profesjonalnych kuchniach dla uzyskania delikatnego smaku potraw.
Możemy zaplanować tygodniowe zdrowe menu, ugotować jednorazowo i zjeść w ciągu tygodnia optymalizując czas potrzebny na przygotowanie i podgrzanie posiłków oraz redukując ilość marnowanej żywności.
Hoover rezygnuje z konieczności zamrażania i ponownego podgrzewania potraw, zamiast tego utrzymując je w idealnej do serwowania temperaturze przez okres aż do 7 dni.
To rozwiązanie idealne dla osób prowadzących intensywny tryb życia, które nie idą na kompromis w zakresie jakości codziennych posiłków.
Technologia Exever polega na precyzyjnej kontroli temperatury podczas gotowania. Po przygotowaniu posiłku uszczelniamy pojedyncze porcje w paczkach próżniowych lub wkładamy je do pojemników wielokrotnego użytku. Następnie, w zależności od rodzaju żywności, umieszczamy je z powrotem w piekarniku w celu przechowywania w temperaturze od 63°C do 70°C.
Technologia ta pozwala uniknąć utraty wartości odżywczych i zachować delikatność, smak i aromat potraw aż do momentu podania. Ugotowane jedzenie, po zamknięciu, możemy też zamrozić lub włożyć do lodówki, a w razie potrzeby podgrzać w H-KEEPHEAT.
H-KEEPHEAT to piekarnik o pojemności 75 litrów, który można podzielić na dwie komory. Jedna zachowuje funkcje piekarnika, podczas gdy druga odpowiada za przechowanie żywności w określonych temperaturach, chroniąc ją przed rozwojem bakterii i utrzymując na optymalnym poziomie pod względem walorów smakowych i korzyści odżywczych.
Dzięki separatorowi można także przygotowywać różne posiłki w tym samym czasie – w różnych temperaturach i z zastosowaniem odrębnych funkcji. H-KEEPHEAT jest również wysokiej klasy piekarnikiem konwekcyjnym i może być używany jako tradycyjny piekarnik.
H-KEEPHEAT pozwala gotować bezpośrednio z surowych składników, w woreczkach foliowych sous vide, w niskiej temperaturze (70–100°C) zapewniającej kruchość i soczystość żywności, szczególnie w przypadku mięsa.
Metoda sous vide, stosowana przez profesjonalnych kucharzy, zapewnia najlepsze wyniki ograniczając zużycie tłuszczu, soli i przypraw przy pełnym poszanowaniu dla właściwości odżywczych oraz smaku, kolorów i aromatów.
Cykl pyrolitycznego czyszczenia umożliwia usunięcie wszystkich złogów tłuszczu i pozostałości po pieczeniu poprzez spalenie ich w temperaturze prawie 500°C.
Do dyspozycji są dwa wstępnie ustawione cykle pyrolityczne:
Przeprowadzenie czyszczenia pyrolitycznego natychmiast po ugotowaniu pozwala wykorzystać ciepło resztkowe, oszczędzając w ten sposób energię.
Czytelny interfejs z obsługą tekstu prowadzi użytkownika przez różne możliwości urządzenia i przepisy za pomocą komunikatów tekstowych. Piekarnikiem z funkcją Wi-Fi można także łatwo sterować za pomocą dedykowanej aplikacji Hoover Wizard.
Piekarnik Hoover H-KEEPHEAT 700 dostępny jest w Studiach Mebli Kuchennych w cenie 3499 zł.
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Szukasz ekspresu z wyższej półki, ale niekoniecznie celujesz w markę Jura? Alternatywą jest niemiecka marka…
Bosch wystartował z kolejną edycją testowania odkurzaczy sieciowych wszystkich serii - masz 30 dni na…
Media Expert rusza ze świetną promocją na lodówki do zabudowy marki Hisense. Nie tylko kupisz…
Testujemy robota Roborock Saros 10R, który ma obrotowe mopy, system nawigacji nawet 21x dokładniejszy od…
Oficjalny, polski sklep Dreame na AliExpress ma genialne ceny na kilka świetnych modeli pionówek i…
Czy można kupić dobry odkurzacz pionowy za 323 zł? Podobno tak, bo na promocję właśnie…
Komentarze
w mojej kuchni sprawdza się bardzo dobrze, często korzystam z piekarnika i jak na razie bez żadnych zarzutów :)
Czy ja dobrze rozumiem - to urządzenie przez tydzień przechowuje żywność w temp 60-70 stopni C? Czy to urządzenie ma podłączenie ciepłej wody (kaloryfer) czy przez ten tydzień ma być włączone elektryczne ogrzewanie ;) Ktoś może policzy ile takie urządzenie pobiera prądu? Niezły odjazd...
Ja policzyłem z ciekawości ;D ok 33 zł jeśli przez 24/7 będzie włączony piekarnik :) A jeśli nie próbował Pan/Pani przygotowywać potraw metodą wolnego gotowania albo sous vide to polecam spróbować - 7 dni spokojnie mięso wytrzymuje po takiej wstępnej obróbce :) A proszę o podpowiedź, gdzie mogę obejrzeć i zakupić taki piekarnik? Województwo dolnośląskie albo opolskie :)