Piekarnik pozwalający przechowywać przygotowane posiłki do 7 dni z zachowaniem ich aromatu i smaku, wyposażony w niskotemperaturowy system gotowania? Tak, poznajcie Hoover H-KEEPHEAT 700.
Dzięki technologii Exever piekarnik Hoover H-KEEPHEAT 700 pozwala przechowywać przygotowane posiłki aż do 7 dni z zachowaniem ich aromatu, smaku i właściwości odżywczych. Ponadto H-KEEPHEAT został wyposażony w niskotemperaturowy system gotowania stosowany w profesjonalnych kuchniach dla uzyskania delikatnego smaku potraw.
Możemy zaplanować tygodniowe zdrowe menu, ugotować jednorazowo i zjeść w ciągu tygodnia optymalizując czas potrzebny na przygotowanie i podgrzanie posiłków oraz redukując ilość marnowanej żywności.
Hoover rezygnuje z konieczności zamrażania i ponownego podgrzewania potraw, zamiast tego utrzymując je w idealnej do serwowania temperaturze przez okres aż do 7 dni.
To rozwiązanie idealne dla osób prowadzących intensywny tryb życia, które nie idą na kompromis w zakresie jakości codziennych posiłków.
Wygodny sposób konserwacji potraw – krok po kroku
Technologia Exever polega na precyzyjnej kontroli temperatury podczas gotowania. Po przygotowaniu posiłku uszczelniamy pojedyncze porcje w paczkach próżniowych lub wkładamy je do pojemników wielokrotnego użytku. Następnie, w zależności od rodzaju żywności, umieszczamy je z powrotem w piekarniku w celu przechowywania w temperaturze od 63°C do 70°C.
Technologia ta pozwala uniknąć utraty wartości odżywczych i zachować delikatność, smak i aromat potraw aż do momentu podania. Ugotowane jedzenie, po zamknięciu, możemy też zamrozić lub włożyć do lodówki, a w razie potrzeby podgrzać w H-KEEPHEAT.
Podwójna komora – gotuj dwie potrawy w tym samym czasie
H-KEEPHEAT to piekarnik o pojemności 75 litrów, który można podzielić na dwie komory. Jedna zachowuje funkcje piekarnika, podczas gdy druga odpowiada za przechowanie żywności w określonych temperaturach, chroniąc ją przed rozwojem bakterii i utrzymując na optymalnym poziomie pod względem walorów smakowych i korzyści odżywczych.
Dzięki separatorowi można także przygotowywać różne posiłki w tym samym czasie – w różnych temperaturach i z zastosowaniem odrębnych funkcji. H-KEEPHEAT jest również wysokiej klasy piekarnikiem konwekcyjnym i może być używany jako tradycyjny piekarnik.
Profesjonalne efekty gotowania metodą sous vide
H-KEEPHEAT pozwala gotować bezpośrednio z surowych składników, w woreczkach foliowych sous vide, w niskiej temperaturze (70–100°C) zapewniającej kruchość i soczystość żywności, szczególnie w przypadku mięsa.
Metoda sous vide, stosowana przez profesjonalnych kucharzy, zapewnia najlepsze wyniki ograniczając zużycie tłuszczu, soli i przypraw przy pełnym poszanowaniu dla właściwości odżywczych oraz smaku, kolorów i aromatów.
Skuteczny cykl czyszczenia
Cykl pyrolitycznego czyszczenia umożliwia usunięcie wszystkich złogów tłuszczu i pozostałości po pieczeniu poprzez spalenie ich w temperaturze prawie 500°C.
Do dyspozycji są dwa wstępnie ustawione cykle pyrolityczne:
- ECO PYROCLEAN, który czyści średnio zabrudzony piekarnik (działa przez 90 minut),
- SUPER PYROCLEAN przeznaczony dla mocnych zabrudzeń (działa przez 120 minut).
Przeprowadzenie czyszczenia pyrolitycznego natychmiast po ugotowaniu pozwala wykorzystać ciepło resztkowe, oszczędzając w ten sposób energię.
Intuicyjna obsługa
Czytelny interfejs z obsługą tekstu prowadzi użytkownika przez różne możliwości urządzenia i przepisy za pomocą komunikatów tekstowych. Piekarnikiem z funkcją Wi-Fi można także łatwo sterować za pomocą dedykowanej aplikacji Hoover Wizard.
Piekarnik Hoover H-KEEPHEAT 700 dostępny jest w Studiach Mebli Kuchennych w cenie 3499 zł.
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
w mojej kuchni sprawdza się bardzo dobrze, często korzystam z piekarnika i jak na razie bez żadnych zarzutów 🙂
Czy ja dobrze rozumiem – to urządzenie przez tydzień przechowuje żywność w temp 60-70 stopni C? Czy to urządzenie ma podłączenie ciepłej wody (kaloryfer) czy przez ten tydzień ma być włączone elektryczne ogrzewanie 😉 Ktoś może policzy ile takie urządzenie pobiera prądu? Niezły odjazd…
Ja policzyłem z ciekawości ;D ok 33 zł jeśli przez 24/7 będzie włączony piekarnik 🙂 A jeśli nie próbował Pan/Pani przygotowywać potraw metodą wolnego gotowania albo sous vide to polecam spróbować – 7 dni spokojnie mięso wytrzymuje po takiej wstępnej obróbce 🙂 A proszę o podpowiedź, gdzie mogę obejrzeć i zakupić taki piekarnik? Województwo dolnośląskie albo opolskie 🙂