Na targach IFA 2019 ze swoimi nowościami sprzętowymi z działu AGD pojawiła się także firma Hoover. Nie zabrakło nowego modelu jednego z najbardziej znanych sprzętów tej marki, czyli odkurzacza, ale w Berlinie zaprezentowano także premierową pralkę czy piekarnik.
Jednym z nowych sprzętów firmy Hoover jest pralka H-WASH 500, posiadająca kompletny program pielęgnacji i bezszczotkowy silnik inwerterowy, który przyspiesza pranie i gwarantuje najwyższą wydajność na rynku. Dzięki funkcji Care Dose nie trzeba pamiętać o uzupełnianiu detergentu. System dostosuje jego ilość dokładnie do stopnia zabrudzenia i wielkości prania.
Kolejne urządzenie to ekologiczna suszarka H-DRY 500. Sprzęt wyróżnia możliwość wyboru ECO-Programów, a także bardzo niski poziom emisji hałasu, dzięki systemowi Silent Drum. Suszarka posiada najlepszą klasę energetyczną. Ekologiczne funkcje uzupełnia Aquavision, czyli system, który pozwala na ponowne wykorzystanie wody zebranej na koniec cyklu.
Niewielki odkurzacz o sporych możliwościach
Hoover H-FREE 500 to przedstawiciel znanej serii odkurzaczy. Mamy do czynienia z multifunkcyjnym urządzeniem (odkurzacz pionowy i ręczny w jednym), które po złożeniu mierzy zaledwie 69 cm. H-Free 500 został wyposażony w akcesoria do czyszczenia wszystkich powierzchni, zarówno w domu jak i w samochodzie.
Dzięki mini turbo szczotce można skutecznie pozbyć się sierści zwierząt z dywanów, kanap i innych powierzchni. Odkurzacz wyróżnia także łączność Wi-Fi. Za pomocą aplikacji Hoover Wizard można uzyskiwać informacje dotyczące m.in. poziomu naładowania baterii, czy konieczności wyczyszczenia filtra. Ponadto bezszczotkowy, kompaktowy silnik H-Lab zapewnia odpowiednią wydajność urządzenia.
Piekarnik, który utrzyma jedzenie nawet przez dwa tygodnie
Ostatnim z nowych, zaprezentowanych sprzętów jest piekarnik H-KEEPHEAT – urządzenie, które piecze i jednocześnie przechowuje potrawy – gotowe do serwowania. Wbudowana, bogata książka kulinarna i ponad 20 automatycznych programów pieczenia pozwalają przygotować potrawy raz – na cały tydzień. Nowy piekarnik umożliwia nawet wolne pieczenie w niskiej temperaturze (70-100°) i próżniowe pieczenie sous-vide, które pozwala zachować jeszcze więcej wartości odżywczych i aromatu.
Cechą piekarników H- KEEPHEAT jest możliwość przechowywania potraw nawet do 14 dni – w temperaturze 63° – 70°C, tak aby były gotowe do podania bez konieczności ich podgrzewania. Podwójna, dzielona komora pieczenia umożliwia jednoczesne przechowywanie przygotowanych wcześniej potraw i pieczenie nowych, jeśli zajdzie taka potrzeba. Urządzenie można obsługiwać za pomocą tekstowego panelu dotykowego (w języku polskim) lub za pomocą mobilnej aplikacji Hoover Wizard.
Wszystkie sprzęty trafią do sprzedaży w ciągu kilku tygodni – prawdopodobnie znajdą się one także na półkach sklepowych na terenie naszego kraju.
informacja prasowa
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Jakoś ciężko mu wyobrazić sobie trzymanie potrawy 2 tyg w piekarniku i późniejsze jej skonsumowanie.
pewnie jest to skierowane do konkretnych potraw, funkcja pieczenia w niskich temperaturach w piekarniku brzmi bardzo obiecująco