Nie od dziś wiadomo, że jednym z narodowych sportów Polaków jest grillowanie. W ogrodzie, na werandzie, nad jeziorem, czy na balkonie – każda lokacja jest dobra. Sęk w tym, że sezon grillowy nie trwa cały rok i na 6 miesięcy trzeba zapomnieć o chrupiącym mięsie, dobrze wypieczonej kiełbasie i soczystych warzywach przyrządzonych tą metodą. No chyba, że zainwestuje się w elektrycznego grilla. Jeśli ktoś jest zainteresowany takim rozwiązaniem, to powinien przyjrzeć się modelom TG 1500 B i TG 2300 B marki Gorenje.
Wielkim atutem tych urządzeń jest fakt, iż można ich używać praktycznie przez cały rok. Przeszkodą nie będzie ani pora roku, ani aura panująca na zewnątrz. Warto przy tym wspomnieć, że jedzenie przyrządzone na grillu elektrycznym jest równie dobre jak to upichcone na grillu klasycznym. Oprócz dobrego smaku spory plus stanowią walory dietetyczne – potrawy z grilla są dużo zdrowsze niż te z patelni.
Modele TG 2300 B i TG 1500 B zostały wyposażone przez producenta w karbowaną płytę grzejną, na której bez trudu przygotować można mięso. Płyty te mają wymiary odpowiednio 48×32 cm i 35×26 cm. W przypadku pierwszego urządzenia warto wspomnieć o płaskiej części płyty, świetnie nadającej się do przyrządzania ryb, warzyw, czy jajek. Dodatkowo powierzchnia ta posłuży do podtrzymywania ciepła już przygotowanych potraw. Grill TG 2300 B o wymiarach 65,8×7,4×32,6 cm posiada pięć stopni regulacji temperatury, a model TG 1500 B (53×9,5×28,5 cm) trzy stopnie.
Bez wątpienia sprzęt marki Gorenje jest w stanie ożywić zimową szarugę i przypomnieć smaki letniego grillowania, ale nie ma się co oszukiwać – latem najlepiej zasiąść pod chmurką i odpalić węgiel w klasycznym grillu…
Źródło: Gorenje
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Rewelacyjna sprawa nie dymi, potrawy smaczne i faktycznie nie ważna pogoda zawsze można po grilować.