REKLAMA TOP.agd
czwartek, 9 czerwca 2016, michalm

Solgaz SP-34-PM – test piekarnika z funkcją gotowania na parze i mikrofali

solgaz-sp34pm-9
Piekarnik kompaktowy Solgaz SP-34-PM / fot. agdManiaK.pl

0 odpowiedzi na “solgaz-sp34pm-9”

  1. Bart pisze:

    Mam ich plyte juz troche. Jak piekarnik chodzi rownie dobrze to będzie sukces 🙂

  2. Kazik pisze:

    Łuuuu. Wygląda na niezły wypas.

  3. Grażi pisze:

    fajne gdzie kupić

  4. Andr77 pisze:

    Szkoda ze kupilem miesiac temu z ich innym piekarnikiem ! Nie wiedzialem o tym!!

  5. Wiola pisze:

    Bardzo ładny.

  6. Sajmer pisze:

    Z cenami by mogli tylko na Ziemię zejść 🙂

  7. Thou pisze:

    Jakoś mnie ta kuchenka nie przekonuje, mam w planach kupno ale 230 stopni to trochę mało szczególnie że najczęściej w niej robię pizze.

    • michalm pisze:

      Tak szczerze, to piekarnik piecze tak dobrze, że musiałem wymienić kilka zdjęć bo mi się pizza (sic!) za mocno przypiekła. Zauważ, że mamy możliwość łączenia technik pieczenia, więc oprócz konwekcji mamy np. mikrofale. 😉

  8. qwerty pisze:

    Za niska temperatura maksymalna – dyskwalifikacja na starcie.

    • qwerty pisze:

      Na dodatek dopowiem, że ten model piekarnika z mikrofalą, ale bez parowaru ma Amica za 1800-2200 zł. Oba urządzenia pochodzą z tej samej fabryki.

  9. HWC pisze:

    Zaskakujące że dorośli – wydawało by się – ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem i podają w komentarzach jakieś piekarniki parowe które nie mają ani grilla ani mikrofali. Porażka

  10. Romek_niewiadomek pisze:

    Nie wierze…ktoś pisze że to „ten sam tylko bez parowaru”. A mój fiat 126p to ten sam co nowy Fiat 500, tylko bez klimy?

  11. zofiabonarska pisze:

    CIEKAWE MUSZE ZOBACZYC TO NA ZYWO KIEDYS

  12. ewa pisze:

    Wszystko ciekawie wygląda i świetna prezentacja nawet byłam zdecydowana kupić ten piekarnik kompaktowy mimo ceny ( chcąc kupić oddzielnie piekarnik i mikrofalę taniej nie będzie), ale nie podają wymiarów wnętrza piekarnika – a to duży błąd. Jakby nie patrzeć piekarnik jest bardzo mały 40cm szeroki (blaszka do ciasta ma42cm) 38cm głęboki -to jakoś ujdzie, 21cm wysokości -i co w tm upiec? Kurczak nadziewany w całości – nie zmieści się, indyk również, tortownica z biszkoptem też się nie zmieści nawet naczynie żaroodporne z pokrywą ma min.20cm wysokości. Kupując takie „cacko” chciałoby się je wykorzystywać.Nie zawsze przygotowuje się duże porcja, ale musi być taka możliwość, bo zakupu dokonuje się raz na kilka lat. Ja rezygnuję z zakupu.

  13. ba pisze:

    Ewa chyba żartujesz… Mierzyłam w sklepie i w sam raz duży kurczak wejdzie albo ogromne naczynie żaroodporne. Albo źle mierzyłaś albo jesteś z konkurencji :)) Pozdrawiam!

    • Włodek pisze:

      A w jakim sklepie to mierzyłaś jeśli kupić można to tylko na zamówienie a wiec w ciemno jak by nie było

    • ewa pisze:

      Nie jestem z konkurencji ani sama nie mierzyłam, te wymiary podał mi konsultant solgaz podczas wymiany zdań e-mailem. Sama wolałabym, aby te wymiary były większe bo trochę napaliłam się na ten piekarnik kompaktowy.Muszę sama dotrzeć do sklepu i porządnie wymierzyć po swojemu. Pozdrawiam!

  14. jot89 pisze:

    Ludzie nie potrafią mierzyć, bez nerwów panie

  15. GRZEGOR pisze:

    Dokladnie 🙂 Widzialem w sklepie i bez problemu miesci sie duzy kurak albo dwie blaszki z ciastem!

  16. janecki pisze:

    Mi tam wymiar odpowiada. Gotuje dla rodziny a nie dla wojska. 2 ciasta naraz albo duzy kawal miesa to calkiem spoko

    • ewa pisze:

      Mam prośbę, bąć tak miły i zmierz, czy zmieści się blaszka od ciasta o wymiarach 30cmx 42cm -czekam na informację

    • ewa pisze:

      Cieszę się, że Ci odpowiada. Ja dla wojska też nie gotuję tylko dla rodziny takiej trochę większej 10 osób. Przyzwyczajona jestem do piekarnika w zwykłej kuchni gazowej, więc, jak przeczytałam podane wymiary wydawało mi się, że jest to mała przestrzeń. Jak długo użytkujesz piekarnik kompaktowy? Czy dobrze funkcjonuje mikrofala w tym piekarniku? Podziel się wiadomościami na temat użytkowania kompaktu. Pozdrawiam!!

  17. pawelski pisze:

    MAM PYTANIE. DO GNIAZDKA NORMALNIE SIE WPINA CZY JAKAS SIŁA??

    • Szymon Marcjanek pisze:

      W teście jest informacja, że piekarnik jest zasilany ze standardowego gniazdka prądowego, więc siła nie będzie potrzebna. 🙂

  18. kamil pisze:

    JESTEM ZDECYDOWANIE NA TAK, DLACZEGO? BO GO MAM!

    • ewa pisze:

      JESTEM BLISKA NA TAK , ALE PODAJ MI REALNE WYMIARY WEWNĘTRZNE – BARDZO PROSZĘ. KUPIŁEŚ PRZEZ INTERNET, CZY W SKLEPIE NAPISZ JAKIM, PYTAŁAM W KILKU I NIE MAJĄ A W JEDNYM ZROBILI DUŻE OCZY, BO O TAKIM NIE SŁYSZELI. ODPISZ BARDZO PROSZĘ – POZDRAWIAM.

  19. alicja z. pisze:

    Perfekcja w każdym calu. Uwielbiam go.

    • ewa pisze:

      Bardzo proszę o podanie (w miarę dokładnie) wymiarów wewnętrznych tego piekarnika kompaktowego -Będę wdzięczna – pozdrawiam.

    • ewa pisze:

      Bardzo proszę o podanie wymiarów wewnętrznych tego piekarnika kompaktowego – będę wdzięczna pozdrawiam!

  20. enaimaniak pisze:

    Witam, czy można w tym piekarniku piec pizze na kamieniu? Czy to 230st wystarczy zeby nagrzac kamien ?

  21. enaimaniak pisze:

    Kupiłam, testuje już 3 tygodnie. Połączenie trzech w funkcji w jednym piekarniku – super sprawa. Kurczak po zrobieniu z funkcją pary – bardzo soczysty, warzywa sparowane – rewelacyjne. Ale piekarnik ma też swoje minusy. Po 1 – po uzywaniu funkcji pary na dnie piekarnika robi się kałuża, bo nie cała woda jest odprowadzana do pojemnika, co powoduje ze trzeba najpierw odczekać az woda ostygnie i potem to zebrać, co niestety ogranicza mozliwosc dalszego uzytkowania przez jakies 20-30 min po uzytkowaniu z f,pary.. a druga sprawa – po niecałych 2 tygodniach podczas pieczenia pękła płyta szklana i niesteyty – musiałam kupić nową. A ponieważ ma niestandardowe wymiary – musialam wybrać oferte Solgazu i tu wielki minus. Koszt tego naczynia to 250zł + 20/30 zł za wysyłke – co stanowi dla mnie bardzo duży wydatek jak na cos takiego, tym bardziej – że tej płyty (grube szkło żaroodporne) nikt nie uszkodził więc musiała to byc sprawa wynikająca z uszkodzenia podczas transportu albo błedu produkcyjnego. Niestety – reklamacja została rozpatrzona negatywnie – dlatego oceniam 3,5 w pięciostopniowej skali

  22. monika pisze:

    OMG jest boski. Kupiłam go kilka tygodni temu. Jedzonko smakuje mi o wiele lepiej.

  23. Daniel pisze:

    Ode mnie też 10/10. Chociaż się starałem nie mogę się do niczego doczepić:) Małżonka zakochała się w nim w ciągu sekundy. Ma wiele przydatnych funkcji i udogodnień.

  24. jolka pisze:

    Ja zaszalałam i kupiłam sobie cały zestaw czyli piekarnik, płytę i okap. Jestem niezmiernie zadowolona. Z moimi jasnymi meblami wyglądają imponująco. Powiem wam ze za równo ciasto jak i ostatnio robiona przeze mnie lasagne wyszlo przepyszne. Z poprzednim piekarnikiem amica nawet nie ma porównania. Nie zamieniłabym go na żaden inny. Polecam

  25. Tomasz Góra pisze:

    Piekarnik pierwsza klasa. Mamy go od 2 miesięcy. Sprawdza się nienagannie.

  26. Franciszek Rzezniczek pisze:

    Mam ten piekarnik mikrofala działa idealnie konwencja jest okiem tylko para od nowości nie działa kaplem się po miesiącu od użytkownia jak chciałem zrobić warzywa na parze wyświetla się E05

  27. qwerty pisze:

    Zwykła chińszczyzna – pełno wadliwych sztuk

  28. wtatko pisze:

    wszyscy Go zachwalają użytkują itp, itd. ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie: wymiar wewnętrzny czyli jaką blaszkę (blachę, formę) z ciastem umieszczę w tymże piekarniku
    Na stronie producenta jest podany tylko i wyłącznie wymiar zewnętrzny.
    Mnie też się podoba ale kurka wodna najważniejsza informacja jest skutecznie ukryta

  29. Барбос pisze:

    Dobra pora dnia. Czy mogę ułożyć naczynia na dnie pieca, ponieważ nie jest ono zawieszone na wysokości rusztu? Piekarnika Solgaz SP-34-PM

  30. Piotr pisze:

    Ktoś może podać dokładne wymiary jakie musi mieć blacha do tego piekarnika? Chciałbym przed zakupem sprawdzić czy są dostępne.

  31. bartolo pisze:

    Witam ,jaka funcje wybrac i ustawic piekarnik pod pizze?

  32. bartolo pisze:

    a jak ustawic pod pizze tenpiekarnik?

  33. bartolo pisze:

    witam jak ustawic ten piekarnik pod pizze? dzięki

  34. Magda pisze:

    Kupiłam płytę SOLGAZu GAZOWĄ OPTIMA 4+1 oraz piekarnik KOMPAKTOWY SP-34-PM. Używam już od jakiegoś czasu,nie chciałam wydawać opinii zaraz po zakupie bo „trzeba się przestawić”, „przyzwyczaić”, opanować nowy sposób działania i obsługi.
    Wcześniejsze sprzęty miałam zamontowane w tradycyjny sposób czyli piekarnik był pod płytą. Więc i nowy sprzęt musiał trafić w te miejsca. I to był początek dramatu. Przerobienie szafek pod wymagania sprzętu kosztowało mnie ponad 500 zł. – wywietrzniki, wentylacje, kartki, dziurki a do tego jeszcze koszt zmniejszenia otworu w blacie po poprzedniej płycie. Przeczytałam w FAQ, ze owszem, piekarnik można zamontować pod płytą – jasne, można ale kto chciałby wyciągać potrawy z piekarnika NA KOLANACH??? To jakiś koszmar.
    Wiedziałam że piekarnik jest mniejszy bo wymusza to funkcja mikrofali. Własnie dzięki tej funkcji zdecydowałam się na tak drogi piekarnik, bo mimo dużej kuchni nie lubię gratów na blatach. Ale to była ogromna pomyłka. Czuję się jakbym przesiadła się z ferrari do matiza. Do tego brak prowadnic dla tej ciężkiej szyby co imituje blachę jakie są we wszystkich piekarnikach. Już pierwsze poparzenia mam za sobą. Niesamowicie głośna praca – ja się wstydzę tego włączać przy gościach!!! Niezrozumiałe funkcje, nieprecyzyjne funkcje automatyczne (wyciągam twarde, niedogotowane, niedopieczone potrawy), mętna instrukcja, ogrom ikon nie do końca czytelnych. Jestem załamana. Rozczarowana. Nie podoba mi się dosłownie wszystko – od wyglądu, przez obsługę po efekty pracy. Nie mam pieniędzy na marnotrawienie, nie opływam w kasę – jestem normalną żoną, matką, pracownikiem umysłowym – na przeciętnym poziomie ekonomicznym. Ale uwielbiam i umiem gotować dlatego inwestuję w sprzęty – a ten piekarnik to jedna wielka pomyłka i stracona moja ciężko oszczędzana kasa.

  35. Justyna Kopacz pisze:

    Dla mnie osobiście to połączenie jest dużym zaskoczeniem ale i wygodą. Nie muszę mieć trzech różnych sprzętów by móc różnie gotować. Mam mikrofalę, piekarnik i urządzenie do gotowania na parze w jednym. W małej kuchni to błogosławieństwo. Może wymiary wnętrza nie są jakoś zaskakująco duże, a nawet bym powiedziała że to dość kompaktowe urządzenie, ale spokojnie można i ugotować i upiec wszystko co się da. Na początku wydaje się, że jest pewien przesyt informacji i możliwości ustawienia w tym urządzeniu. Ale da się to opanować. Mi się udało.

  36. Krzysztof Kulikowski pisze:

    To urządzenie to tak naprawdę Midea TR934F2H – chińczyk w cenie detalicznej $699, a hurcie nawet za połowę tej kwoty. Ten sam sprzęt tylko w wersji bez pieczenia na parze ma w swojej ofercie Amica w 5 wersjach wykończenia np: AMMB44E2GCB X-TYPE.

  37. Anna Skrzypnowska pisze:

    Jak dla mnie to mega użyteczne połączenie. Jak niżej wspomniano, podobne, ale nie do końca, ma Amica. Jednak wolę wersję bardziej rozbudowaną, z możliwością gotowania na parze, bo to jest po prostu dużo zdrowszy dodatek do kuchni. Tak mam 3 urządzenia w jednym. Funkcjonalnie to dość rozbudowane urządzenie ale to właśnie przez to rozbudowanie. Czy skomplikowane? Może na początku. Można się nauczyć i śmiało można używać i działać. Gotować tak jak się chce i jak sie lubi. A to najważniejsze. I by potrawy wychodziły. W końcu po to doposażamy swoją kuchnię w sprzęt AGD, jakikolwiek, by przyjemniej nam się gotowało, prawda?

  38. Renia pisze:

    Dzięki temu piekarnikowi zmieniłam podejście do zdrowego gotowania. Często wykorzystuję funkcję gotowania na parze i muszę przyznać, że nawet dzieciaczki polubiły te intensywne smaki pełne witamin. Piekarnik jest niezawodny w każdym calu jestem zadowolona z jego użytkowania.

  39. Martyna pisze:

    Genialne rozwiązanie, w końcu będzie można przygotować potrawy smacznie i zdrowo.

  40. Marciniak pisze:

    Idealne rozwiązanie do malej kuchni, które łączy w sobie funkcjonalność trzech urządzeń. Potrawy przygotowane w tym piekarniku są bardzo smaczne i co najważniejsze większość z nich przygotowuję teraz na parze, a więc zdrowo co bardzo cieszy.

  41. Inga pisze:

    Znakomity pomocnik w domu, który na dodatek idealnie pasuje w nowoczesnym wnętrzu.

  42. Weronika Lewandowska pisze:

    A mi to rozwiązanie bardzo się sprawdza. Jest małe ale funkcjonale. Nietypowe. Ale wszystko zalezy od wielkości kuchni. u mnie mam przynajmniej w jednym urządzeniu 3 urzadzenia. Co prawda nie myślałam o urządzeniu do gotowania na parze, ale jest. I się to sprawdza.

  43. Lena pisze:

    Dziękuję za recenzję, która mnie przekonała, ze właśnie takiego piekarnika szukałam. Cieszy mnie, ze jest to produkt polskiego producenta!

  44. Aleksander pisze:

    Nietypowy piekarnik. Mały, zwarty ale mający bardzo dużo funkcji. I to z tych przydatnych. Może nie jest to typ do dużych kuchni, bo tam jest miejsce na poszczególne urządzenia, ale w średniej kuchni, a tym bardziej w małej, to idealne rozwiązanie. Brak dodatkowych urządzeń to spora wygoda i oszczędność miejsca. Sama funkcjonalność jest całkiem wysoka. Kupując ten piekarnik nie myślałem o gotowaniu na parze, a teraz jestem wielkim fanem tego rozwiązania.

  45. Aleksandra pisze:

    Uważam, że ten piekarnik to dobry wybór odnośne zdrowego gotowania. Daje nam spore możliwości nawet gdy nie mamy sporego doświadczenia w gotowaniu. Sprawdza si e perfekcyjnie.

  46. ela pisze:

    U mnie elegancko się sprawdza w małej kuchni. Jest to idealne rozwiązanie. Zajmuje mało miejsca, bo to przecież tylko jedno urządzenie, a funkcjonalnie trzy. Mam wiec wszystko, a nawet więcej niż chciałam w swojej małej kuchni. Dla mnie to rewelacja.

  47. michalina pisze:

    Połączenie 3 urządzeń w jednym to fajne rozwiązanie, które sprawdzi się w najmniejszych kuchniach. U nas miejsca za dużo nie ma, wiec takie urządzenie wylądowało w „kominku” który zrobiliśmy we wnęce. Małe urządzenie udało się optymalnie umieścić na fajnej wysokości – nie trzeba się schylać by zobaczyć co się dzieje w środku. Polecam taki montaż. Samo gotowanie jest całkiem fajne. Co prawda, jak tu już zostało wspomniane, przy parowarze trochę wody zostaje po gotowaniu na dnie. Trochę szkoda że tak się dzieje ale łatwo można to po wszystkim wytrzeć. Mała wada z którą da się żyć 🙂

  48. wuwu pisze:

    uprzejma prośba o polecenie jakiegoś piekarnika z funkcją mikrofali do zabudowy, do ca 3,5 TPLN, który faktycznie nie ma większych problemów z pieczeniem chleba czy też mokrych ciast, będzie użytkowany głównie jako mikrofala, rzadziej wypieki, czasem jedynak te w/w, czyli problematyczne dla tych urządzeń.

  49. Dorota pisze:

    Drzwiczki nie mają żadnych spowalniaczy i trzaskają jak głupie przy zamykaniu, bardzo kiepskie światełko podczas grzania. W ogóle funkcja podświetlania niedopracowana. Ok. Można przywyknąć.
    Ale krótko po okresie gwarancji z drzwiczek zaczęła schodzić emalia i pojawiły się place rdzy. Firma poleciła mi zakup drzwiczek za 1.200zł. Masakra, biorąc pod uwagę cenę produktu!!!
    Funkcje fajne, ale wykonanie totalnie niedopracowane i brak pomocy ze strony firmy! Załuję, że nie można przesłać zdjęcia.

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      To urządzenie w wielu wersjach występuje pod masą marek jak Amica, Haier itp – każdy może sobie je kupić w Chinach i mieć pod swoją marką w dowolnej wersji 🙂


reklamaml