REKLAMA TOP.agd
czwartek, 17 grudnia 2015, Marcepan

10 potraw wigilijnych z różnych stron świata

Foie_gras_IMGP2349
Foie gras /fot. Wikipedia

0 odpowiedzi na “Foie_gras_IMGP2349”

  1. AGD pisze:

    Choć już po Wigilii (na Ukrainie jeszcze przed), takie zestawienia czyta się z niekłamaną przyjemnością. Dobrze wiedzieć, jak inne narodowości świętują Boże Narodzenie. Z chęcią wypróbowałabym hiszpańskie albo portugalskie menu wigilijne. Podoba mi się także tradycyjny brytyjski deser przygotowany przez całą rodzinę na kilka tygodni przed Świętami. Z kolei japońskie podejście w ogóle mnie nie przekonuje, nie wyobrażam sobie Wigilii w KFC nad kubełkiem skrzydełek ;/ PS: świetny blog!

  2. Kasia pisze:

    Uwielbiam podróże i tradycje innych państw. Zwłaszcza kocham poznawać kuchnie. Kiedyś w Norwegii miałam przyjemność jedzenia tej ryby suszonej lutefisk. Niestety nie przypadła mi do gustu. Natomiast panettone włoskie – pychotka. Troszkę przypomina naszą polską babkę ale smak jest nieziemski.

  3. tttt pisze:

    Od kiedyż to Węgry są ojczyzną placków po węgiersku???


reklamaml