Mamy jesień, sezon na dynie i cukinie w pełni, tak więc pora na nowy sekretny przepis! Może jakiś dobry bigos? Jedliście go kiedyś z tych warzyw? Jeśli nie to macie jeszcze szansę, bo zarówno dynie, jak i cukinie można jeszcze kupić na straganach targowych. Korzystajcie, bo to ostatnio dzwonek! Zaraz zacznie się zima i wtedy to już nam tylko słoiki zostaną.
Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę. Na patelni podsmażamy najpierw kiełbasę, następnie dorzucamy cebulę. Gdy te dwa składniki się zasmażą (powinny się zrumienić) dorzucamy cukinię i dynię, po chwili pomidora i paprykę. Robiłam ten bigos na patelni, więc przykryłam ją pokrywką i zostawiłam na ogniu na 15 minut. Tyle czasu wystarczy, by cukinia i dynia zmiękły.
Bigos pycha! A nie mówiłam? To przepis na danie szybkie i łatwe 😉
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Wystartowały wyprzedaże z okazji końca roku w największych sieciach handlowych. Sporo sprzętów jest w naprawdę…
Zarówno w RTV EURO AGD, jak i w Media Expert mają dobre przeceny na dwa…
HiBREW H2B to nietypowy ekspres do kawy 5w1, pozwalający na wykorzystanie różnych systemów kapsułek, zastępujący…
Sprawdzam, czy warto kupić niedrogi odkurzacz pionowy MOVA S5 Sense, czyli najnowszy model oparty o…
W RTV EURO AGD mocno przecenili trzy fajne ekspresy marki Melitta. Ceny są praktycznie najlepsze…
W sieci Neonet mają świetną świąteczną przecenę na pralkę Gorenje produkcji słoweńskiej. Funkcjonalnie jej nic…