Nie samym AGD człowiek żyje! Czy wiecie, że soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych? Mimo swoich licznych zalet jest nadal niedocenianym i mało znanym produktem w kuchni polskiej. Warto jednak od czasu do czasu sięgnąć np. po soczewicę zieloną, która bogata jest w cenne wartości odżywcze.
Koniecznie powinniście również poznać 23 naturalne afrodyzjaki w sam na romantyczną kolację. Co do soczewicy, to nie tylko pomoże zredukować tkankę tłuszczową, ale i dostarczy organizmowi wielu witamin i wartości odżywczych. Jest źródłem potasu, który utrzymuje równowagę elektrolitową organizmu, a także bierze udział w pracy mięśni.
Co więcej, soczewica nie zawiera tłuszczu, dlatego śmiało można ją jeść zamiast mięsa. Warto również zwrócić uwagę, że zawiera mangan – pierwiastek, który wspomaga trawienie, oczyszcza z toksyn i bierze udział w spalaniu tłuszczu i glukozy. Jak widzicie, same zalety.
Źródło: Własne, Halina
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.