Przyrządzanie potraw z wykorzystaniem pary to sekretny sposób profesjonalistów na wydobywanie z nich wyrazistego i głębokiego smaku oraz zachowanie pożądanej konsystencji składników. Electrolux EOB9956VAX to zaawansowany piekarnik parowy, który pozwoli osiągać w kuchni upragnione rezultaty.
Piekarnik CombiSteam Pro został wyposażony w unikalny system FullTaste SteamSystem, który automatycznie dobiera odpowiednią ilość pary do danego dania, tak jak ma to miejsce w profesjonalnych urządzeniach. Innowacyjny czujnik dostosowuje właściwą dla danej potrawy wilgotność, temperaturę i czas jej przyrządzania. Użytkownik ma do dyspozycji 220 gotowych przepisów, dzięki którym przygotowanie każdej potrawy staje się jeszcze prostsze. Ponadto CombiSteam Pro posiada trzy poziomy zastosowania pary, które pozwalają gotować na parze, a także piec z udziałem pary w różnych proporcjach.
W zestawieniu z szufladą do pakowania próżniowego, piekarnik daje możliwość korzystania z funkcji SousVide, która polega na delikatnym, powolnym gotowaniu w ściśle określonej temperaturze produktów zapakowanych próżniowo. Z myślą o jego intuicyjnym i łatwym użytkowaniu wyposażono go w elegancki, kolorowy wyświetlacz TFT i podświetlane przyciski, które zapewniają szybki dostęp do najważniejszych programów i funkcji.
- Zobacz także | Wybieramy najlepsze piekarniki. TOP 7 (kwiecień 2015)
System UltraFunPlus z dużym wentylatorem i nowym systemem obiegu powietrza, gwarantuje równomierne wypieczenie potraw, bez względu na ich położenie. Termosonda umożliwia osiągnięcie pożądanej temperatury wewnątrz potrawy, bez konieczności jej sprawdzania podczas pieczenia. Piekarnik parowy Electrolux EOB9956VAX jest już dostępny na rynku, a jego cena wynosi ok. 7000 zł.
Źródło: Własne, Electrolux, Informacje Prasowe
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Szkoda ze nie ma w białym kolorze tego modelu. Ten czarny mi nie pasuje, niestety musze szukac dalej
Kupiłem i używam. Zastąpił wymienionego gwarancyjnie Samsunga. Moduł ogólnie pojęty jako parowy oceniam wyżej od Samasunga. Uszczelka jest silikonowa i umożliwia 100 procent pary bez wycieków. Natomiast samo manu ekranowe , jego organizacja jest dużo gorsza od Samsunga. Podobnie czułość ekranu – masakra. Często muszę kilkukrotnie wciskać opcję aby reagowała. Brak kalibracji. Nie mam teraz czasu ale uwag jest więcej. Głównie piekarnik jest mniej uniwersalny i zbyt sztywny w stosunku do poprzedniego samsunga. Słabo napisana instrukcja , mało przejrzyście wyjaśnione programy co kiedy i jak robią . Brak funkcji programowania w krokach i pieczenia w delcie. Przy tej cenie powinno to być . Mam dużo innych uwag ale tutaj nie ma miejsca na to.
Piekarnik na tyle nowy i drogi, że nie ma w necie do dziś żadnych opinii posiadaczy.
Trudno podjąć decyzje o zakupie. Warto wiedzieć, że studia kuchenne potrafią zaoferować ten sprzęt w cenach dużo niższych niż wyświetlają się na ceneo na przykład. Tak, że jeśli funkcje Wam odpowiadają a macie więcej gotówki, spytajcie lokalnie studio kuchenne.
Trochę strach, że model ma tylko pół roku a ma kilka nowych rozwiązań w stosunku do poprzednio sprawdzonych w innych modelach. Mam za sobą 4 miesiące walki z topowym modelem smsunga, który ewidentnie wykazywał oznaki wieku dziecięcego i widać było że trafił do sprzedaży za szybko.
Prośba o info jeśli ktoś widział opinie użytkowników na temat tego elektroluxa.
Z takim piekarnikiem to można gastronomię otwierać 😉 Mam tańszy model, z combi steamem akurat, naraz wrzucam ciasto i paluszki rybne 😉