Philips wkracza na rynek automatycznych ekspresów ciśnieniowych, prezentując innowacyjną maszynę, która dzięki przełącznikowi kawy jest w stanie przygotować zarówno espresso, jak i kawę o smaku kawy przelewowej.
Ekspresom Philips zostały udostępnione innowacyjne rozwiązania znane z maszyn Saeco, takie jak: wyjmowany blok zaparzający czy w 100% ceramiczne młynki do mielenia ziarna. Philips wprowadza na rynek w pełni automatyczne ekspresy Serii: 2000, 3000 i 4000. Najważniejszą innowacją jest ekspres Philips 4000 – pierwsza na rynku maszyna, która może zaparzyć zarówno espresso, jak i kawę przelewową.
Wszystko dzięki opatentowanej technologii Przełącznika kawy, która pozwala zamienić espresso w klasyczną kawę dla tych, którzy lubią smak kawy przelewowej. Wystarczy jedynie przesunąć dźwignię urządzenia, która dostosowuje odpowiednie ciśnienie podczas zaparzania dla uzyskania różnych efektów: wysokie ciśnienie, pozwala na zaparzenie espresso, a niskie, ok. 2 barów daje smak kawy przelewowej.
Dodatkowo zaawansowane i całkowicie ceramiczne młynki – element głównej technologii czerpiącej z dziedzictwa włoskiej marki Saeco – sprawiają, że model Philips 4000 precyzyjnie mieli ziarna kawy. Maszyna jest też łatwa w obsłudze i konserwacji – ekspres wyposażono m.in. w wyjmowany blok zaparzający, który jest łatwo dostępny z boku urządzenia.
Ekspresy Philips 4000 One Touch Milk Carafe Black oraz pozostałe ekspresy Serii 4000 są dostępne w sprzedaży od kwietnia 2015 r. Ich rekomendowane ceny wynoszą:
HD8847/09 – 2689 zł
HD8844/09 – 2469 zł
Źródłó: Własne, Philips, Informacje Prasowe
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.