>

Electrolux przedstawia nowy piekarnik parowy CombiSteam SousVide

Profesjonalni szefowie kuchni od wielu lat cenią i korzystają w swojej pracy z metody SousVide. Ta technika była do tej pory zarezerwowana tylko dla profesjonalistów, gwarantując ich potrawom wyjątkowo głęboki smak i aromat. Teraz, za sprawą nowego piekarnika parowego Electrolux CombiSteam SousVide, wkracza ona także do urządzeń dla gospodarstw domowych.

Electrolux przedstawia rewolucyjny w dziedzinie codziennego gotowania piekarnik parowy CombiSteam SousVide EOB8956VAX oraz szufladę do pakowania próżniowego CombiVac EVD29900AX, które pozwalają na korzystanie z metody SousVide w domowym zaciszu.

Funkcja SousVide daje możliwość przyrządzania mięs, ryb, owoców morza, warzyw oraz owoców w niskiej temperaturze, przy udziale pary. Wcześniej zamarynowane i doprawione produkty należy zamknąć w woreczkach próżniowych za pomocą szuflady CombiVac. Tak przygotowane i przyrządzone potrawy wyróżniają się głębokim smakiem, aromatem, idealną konsystencją oraz zachowaniem większej ilości witam, minerałów i wartości odżywczych. Są więc nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także zdrowe.

Delikatny proces gotowania w niskiej temperaturze pozwala zachować produktom odpowiednią konsystencję, zapobiega ich przypadkowemu przypaleniu, przegotowaniu i wysuszaniu. Produkty kulinarne mogą być ponadto wstępnie przygotowane w dowolnym czasie, przechowywane w próżniowych opakowaniach i ostatecznie przygotowane bezpośrednio przed podaniem. Oznacza to niezwykłą oszczędność czasu oraz miejsca potrzebnego do przechowywania produktów spożywczych w lodówce.

Piekarnik niezależnie posiada funkcje parowe, w postaci gotowania na parze oraz pieczenia z udziałem pary w różnych proporcjach czasu, w zależności od oczekiwanego efektu jak i rodzaju potrawy. Dodatkowo urządzenie oferuje standardowe funkcje pieczenia, w tym 205 automatycznych przepisów (książka kucharska), w tym 6 przepisów SousVide. Piekarnik został także wyposażony w zaawansowany, kolorowy, dotykowy wyświetlacz TFT z menu w języku polskim. Piekarnik Electrolux CombiSteam SousVide EOB8956VAX jest obecnie dostępny na rynku, a jego cena wynosi ok. 7000 zł.

Źródło: Electrolux, Informacje Prasowe

Rafał Jeleń

Komentarze

  • Piekarnik jest dośc drogi, ale szuflada do pakowania próżniowego w domowym zaciszu za ponad 18 000 PLN to jakaś pomyłka. Normalny, profesjonalny sprzęt do gastronomii mozna kupic za 4000 ...

  • Swoją cenę to kosztuje, ale z drugiej strony taki piekarnik jest tego wart. Wiele potraw na parze smakuje lepiej, nie mówiąc już o tym, że jest zdrowiej. Mam nadzieję, że ceny szybko choćby o drobinę spadną.

Najnowsze artykuły

Genialna pralka Asko za mniej niż 3400 zł? Sprzęt premium w super ofercie Media Expert

Do końca listopada masz okazję kupić prosty, lecz genialnie wykonany model pralki firmy Asko –…

11 godzin temu

Roborock S8 MaxV Ultra w super cenie i z mopem Flexi Lite gratis

W Media Expert mają świetną ofertę na flagowego robota marki Roborock, a dodatkowo zgarniasz  odkurzacz…

13 godzin temu

Dreame Z30 i Dreame Z20 to dwa mocne odkurzacze, ale… który wybrać?

Sprawdzamy i porównujemy dwa najnowsze odkurzacze pionowe - Dreame Z30 i Dreame Z20. Czym się…

14 godzin temu

Na jakich promocjach najlepiej się skupić podczas Black Friday?

Black Friday to szał zakupowy, który swoją genezę ma w Stanach Zjednoczonych. Od wielu lat…

15 godzin temu

Kup odkurzacz Beko i zgarnij drugi akumulator za 1 zł!

Turecki producent ma nową promocję na nowe odkurzacze pionowe. Do wybranych modeli ze stacją możesz…

1 dzień temu

Roborock Qrevo MaxV w rekordowo niskiej cenie w sklepie Allegro!

Roborock Qrevo MaxV będzie dzisiaj dostępny w rekordowo niskiej cenie. Trzeba się jednak spieszyć, bo…

2 dni temu