REKLAMA TOP.agd
, Czystość Kuchnia Poradniki

Uważaj na trujące naczynia w kuchni

Te artykuły także cię zainteresują:

Popularne produkty:

8 odpowiedzi na “Uważaj na trujące naczynia w kuchni”

  1. Gregor pisze:

    Osoby zmagające się z niedoborem żelaza mogą przyjmować je w postaci leków i suplementów diety.Lub jeść z zardzewiałych garnków.Rdza to żelazo.

  2. Punk pisze:

    Wniosek z tego taki, nie jedz, nie pij i szybko umrzyj 😀

  3. Multicooker pisze:

    A urządzenia z powłoką ceramiczną?

  4. wisznu pisze:

    ciekawe – tu:
    http://kuch…;_ticrsn=5
    http://dlal…lasu_o_nic
    http://www….ikarskiego

    piszą, że teflon jest obojętny dla ludzkiego zdrowia, i wszelkie jego fragmenty po prostu są wydalane. W dodatku wiele protez robi sie z uzyciem teflonu. Natomiast bardizej szkodliwe jest to co znajduje się pod powłoką teflonową, czyli zwykłe aluminium, które łatwo wchodzi w reakcję

  5. Pique pisze:

    Prawa jest taka, że nawet te owoce nie są do końca takie zdrowe jakby się mogło wydawać. Owoce zabezpieczane specjalnymi środkami, tylko po to by przetrwały czas podróży, bądź lepiej wyglądały na zdrowie z pewnością nie pójdą. Kiedyś jako dziecko wszedłem do mleczarni (1996 – 98) i widok, szczególnie zapach nie zachwycał. Jednak mleko smakowało bardzo dobrze i czuć było, że mamy do czynienia z produktem z wysokiej półki. Aktualnie mleko ciężko czasem nazwać mlekiem – prawdziwe mleko nie przypomina wody jaką wciskają nam w sklepach. Dawniej jeśli człowiek nie złapał ciężkiej choroby potrafił wykręcić w zdrowiu nawet 80 w całkiem dobrej formie, aktualnie nawet dbając o zdrowie jest to ciężki do osiągnięcia wynik. Na to składa się jednak jeszcze sporo innych czynników, nie tylko marna jakość jedzenia.

  6. Błażej pisze:

    Tak jak garnki aluminiowe nie powinny być wypełniane kwaśnymi potrawami tak i folia aluminiowa reaguje z niektórymi substancjami spożywczymi.
    Biorąc jednak pod uwagę, że codziennie wtrząsamy glutaminian sodu, benzoensan, utwardzone tłuszcze roślinne, aspartam, syrop glukozowo fruktozowy, jakieś dodatki modyfikowane chemicznie, genetycznie i inne ciekawe rzeczy to te różne garnki są chyba najmniejszym problemem;)

  7. dST pisze:

    Czyli najlepiej jeść surowe warzywa i owoce…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.


reklamaml