Zapraszamy do kuchni, czyli testy praktyczne
Multicooker REDMOND RMC-M4500 nie jest przeznaczony wyłącznie dla osób młodych, zapracowanych i zabieganych, chociaż to zapewne właśnie ta grupa ludzi zdecyduje się na jego zakup. Wydaje mi się, że jego kompaktowość i prostota obsługi sprawi, że sięgną po niego również osoby starsze, które być może nie mają już na tyle sił, by godzinami stać w kuchni. Ilość programów jest wystarczająca by prowadzić powiedzmy: urozmaicone życie kulinarne. Urządzenie to potrafi znacznie ułatwić życie a także sprawić, że będziemy się w kuchni czuć pewnie i bezpiecznie.
Testowanie multicookerów łączy się z bardzo miłym obowiązkiem spożywania i oceniania przygotowanych w urządzeniu potraw. Niestety łączy się to również ze znacznym przyrostem wagi (-: Tak więc testując model REDMOND RMC-M4500 przygotowałam dla Was: bardzo smaczną, niskokaloryczną zupę-krem z cukinii, równie zdrową kaszę jaglaną z grzybami leśnymi (z ubiegłorocznych zbiorów), skrzydełka w miodzie, oraz bardzo smaczny i pulchny chleb pszenny.
Zupa-krem z cukinii z serem pleśniowym
Składniki:
- 4 cukinie (około 700 g)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- bulion drobiowy lub warzywny lub woda (około 400 ml )
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki posiekanego rozmarynu
- 3 łyżki uprażonych pestek dyni lub ulubionych orzechów
- 10 dag sera z niebieską pleśnią pokrojonego w kostkę
- przepis na zupę pochodzi ze strony smacznaAnia.pl
Cukinie myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Do misy multicookera wkładamy cebulę i czosnek, wlewamy oliwę. Zamykamy pokrywę. Ustawiamy program „SMAŻENIE” , czas przygotowania – 7 minut. Naciskamy przycisk „START”. Po rozpoczęciu wstecznego czasu odliczania otwieramy pokrywę. Przygotowujemy do zakończenia programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając zawartość. Po sygnale dźwiękowym naciskamy przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Dodajemy cukinię, rozmaryn i całość zalewamy wodą lub gotowym bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy pokrywę. Nastawiamy program „ZUPA”, czas przygotowania – 15 minut. Naciskamy przycisk „START” i przygotowujemy do zakończenia pracy programu. Gotową zupę miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku. Przelewamy na talerze, dekorujemy kostkami sera i uprażonymi pestkami.
Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi
Przepis z książeczki dołączonej do Multicookera REDMOND RMC-M4500
Skrzydełka kurczaka w miodzie
Przepis z książeczki dołączonej do Multicookera REDMOND RMC-M4500
Chleb pszenny
Przepis z książeczki dołączonej do Multicookera REDMOND RMC-M4500
Ceny REDMOND Multicooker RMC-M4500
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
produkt troche rozczarował,nie stoi stabilnie przydałyby sie jakies przyssawki bo nawet mieszajac trzeba uwazac by nie odjechał po blacie…pokrywa odskakuje przy odfieraniu wiec tez trzeba na to uwazac i co jest najbardziej uciazliwe to woda,skroplona para ktora zacieka po pokrywie z tyłu za garnek po otwarciu…przydatny aczkolwiek niedopracowany jako produkt sredniej klasy…łyzki niewygodne zbyt krótkie…co ciekawe wszedzie tylko komentarze zachwalające bo redmond pilnuje by innych nie było szkoda ze boją sie krytyki i nic nie robią by to poprawić…nie polecam