Siemens zaprezentował płyty należące do linii Domino, które powstały z myślą o tych, którzy poszukują wyposażenia kuchni w sprzęt, odpowiadający ich indywidualnym wymaganiom i stwarzający okazję do zabawy sztuką kulinarną. Wyróżniające się szerokością 30 i 40 cm płyty można dowolnie ze sobą łączyć, tworząc niepowtarzalną przestrzeń gotowania.
W ofercie znajdują się cztery rodzaje płyt – trzy o szerokości 30 cm i jedna (teppan yaki) o szerokości 40 cm. Dzięki temu, każdą z nich można dowolnie ze sobą zestawiać, w zależności od potrzeb. Do dyspozycji miłośników gotowania pozostaje płyta indukcyjna z tradycyjnymi polami grzewczymi, płyta indukcyjna z prostokątnym polem grzewczym flexInduction, teppan yaki, a także innowacyjna – Lava Grill. Zaletą tej ostatniej jest duża powierzchnia żeliwna, ułatwiająca i przyspieszająca grillowanie np. chrupiących krewetek, czy kalmarów. O wydobycie z nich głębokiego smaku i aromatu zadba specjalna budowa Lavy Grilla. Sekretem działania nowatorskiego rusztu jest wykonana ze stali szlachetnej wanienka, którą uzupełniamy kamieniami wulkanicznymi (lavą). Kamienie te idealnie podtrzymują ciepło, gwarantując otrzymanie wyjątkowego smaku przyrządzanych na nich mięsa, ryb, a nawet warzyw.
Płyty z linii Domino pozwalają nie tylko istotnie przyspieszyć pracę w kuchni, ale przede wszystkim dają nieograniczone możliwości przygotowywania kilku dań jednocześnie. Niewielką przestrzeń kuchenną w prosty sposób można zagospodarować sprzętem, który jednocześnie jest wygodny w użyciu i energooszczędny (płyta indukcyjna), a także wydobywa z grillowanych (Lava grill) lub smażonych (Teppan yaki) potraw jeszcze głębszy smak i aromat. Płyty z linii Domino można dowolnie ze sobą łączyć, jak również uzupełniać je o popularne modele pełnopowierzchniowe.
Źródło: Siemens
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.