Nikomu nie trzeba chyba tłumaczyć, iż jakość przygotowywanych przez nas potraw zależy w dużej mierze od świeżości produktów, z których będziemy korzystać. Ze starego mięsa, ryb, czy nieciekawie wyglądających owoców i warzyw raczej nie przyrządzimy dań, które z dumą pokazałaby w telewizji pewna znana restauratorka z Warszawy. Raczej usłyszelibyśmy z jej ust serię niecenzuralnych słów i instrukcję, dotyczącą tego, co możemy zrobić z taką potrawą. Przedstawiciele Whirlpoola twierdzą, iż ich firma znalazła rozwiązanie tej niekomfortowej sytuacji – lodówkę Fresh Control.
Prezentowany sprzęt został wyposażony w system Active0°, który ma wydłużać świeżość przechowywanego jedzenia. Specjalna szuflada zapewnia idealne warunki do przechowywania mięsa i ryb. W odpowiednio skonstruowanej komorze lodówki stale kontrolowana jest temperatura i poziom wilgotności, dzięki czemu jedzenie dobrze wygląda i smakuje, a przy tym zachowuje wartości odżywcze. W porównaniu z modelem Whirlpool Total NoFrost, urządzenie wyposażone w technologię Whirlpool Szósty Zmysł Fresh Control pozwala w dobrym stanie przechowywać jedzenie nawet cztery razy dłużej.
System Activ0° jest niezwykle prosty w obsłudze – jeden przycisk uruchamia specjalny system wentylacji, dzięki któremu w wyznaczonej komorze utrzymuje się temperatura na poziomie 0° C. Spowalniany jest proces utleniania, co pozytywnie wpływa na wygląd, zapach i strukturę przechowywanej żywności. Na koniec warto podkreślić, iż wyłączenie Strefy Zero sprawia, że wewnątrz opisywanej szuflady zaczynają panować warunki podobne do tych z pozostałych sektorów urządzenia. Lodówka Whirlpool Szósty Zmysł Fresh Control dostępna jest zarówno w wersji do zabudowy, jak i wolnostojącej.
Źródło: Informacja prasowa
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.