reklamaml
Copyright © agdManiaK wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wyrażamy zgody na kopiowanie całości lub fragmentów treści. |
Największa sieć blogów Nowych Technologii techManiaK.PL CATALIST s.c., ul. Krowoderskich Zuchów 17/12, 31-271 Kraków 553 queries. 0,147, 0.147 (0,147) (14851999, D3dgg6hDh43) |
Jaka jest różnica między tym modelem, a Eletta Explore ECAM450.65 ?
55 to także starszy model ekspresu, ma mniej napojów, co ważne NIE MA coldbrew. Ta występuje w wersji z 2023 czyli od 65. Nie wiem czemu oszukujcie klientów.
My niczego nie sprzedajemy, więc jak niby mamy oszukiwać klientów?
.55 nawet nie ma na stronie DeLonghi, żeby porównać dokładne opisy, informacje co ten model ma są sprzeczne i też w pierwszych opisach brałem pod uwagę najbardziej logiczny układ, że tylko .65, .67 i .86, ale jeden z naszych czytelników podlinkował info, z zagranicznych stron DeLognhi, według, których ten model ma jednak cold brew, a nie tylko cold. Infolinia DeLonghi raz mówi jedno, a innym co innego.
65 można dodatkowo sterować za pomocą aplikacji na telefon
Różnica to ilość napoi – przy .55 podają ponad 40, a przy .65 ponad 50. .55 nie ma też cold brew, tylko cold coffe, a do tego wyższy model ma WiFi i zdalne sterowanie.
Kupiłam 450.65
Czyli model wszystkomający 🙂
Tak. Przekonała mnie Cold Brew.
Co to znaczy „obniżona temperatura zaparzania”? Parzy normalnie a potem schładza, czy próbuje coś zaparzyć wodą o temperaturze ca 40 st?
Na zachodnich stronach opisują to tak, że kawy opisane jako ,,cold brew” zaparzane są w temperaturze 38-40 stopni i tam określają to jako ,,temperaturę pokojową” – współczuję jak ktoś ma tyle w pokoju, ale fakt, że to najbliższe parametry prawdziwego cold brew poniżej Jury Z10, więc i tak jest super.
Kawy oznaczone jako ,,cold” to temperatura 75-80 stopni i to sobie określiłem jako „obniżona temperatura zaparzania”, oczywiście względem 95-96 stopni normalnej kawy.